Sunshine Teaser | Napsugár Csalogató




Hi dears! :) This post is about giving you a little spring time. There are ten given words and each of them requires a favorite series, movie or book. This idea came from the Hungarian Blogger Community. I'm going to use only UK or US favorites here.


1. Dance - favorite series/movie/book that makes you want to dance.

The first thing that comes to mind is Grease and Mamma Mia, of course.





2. Music - favorite series/movie/book that focuses on music.

There are lots of movies that focuses on the music, but I would like to mention at least one, Tick, Tick... Boom! directed by Lin-Manuel Miranda and written by Jonathan Larson.





3. Peach - favorite series/movie/book with juicy details.

This might be a perfect place for the series called Suits. Who disagrees?





4. Ice Cream - favorite series/movie/book that is full of sexy characters.

I think it is not surprising that I choose Peaky Blinders directed by Steven Knight. It is played in the early 20th century after the WWI.





5. Friends - favorite series/movie/book about friendship.

The only thing that comes to mind is Heartstopper written and directed by Alice Oseman. It is a story of lots of teenagers who are figuring out who they are and where they want to go after high school.





6. Travel - favorite series/movie/book that is adventurous.

If True Detective does not count as an adventures series, I do not know where I can put this. It is a detective show with tons of drama.





7. Sunburn - favorite series/movie/book that you regret watching/reading.

Truth to be told, I have never regret to read or watch anything, however, there is one book that is a bit long and I have not finished it for years now. The House I Loved by Tatiana de Rosnay is a nice story, but not too much adventure or things to happen, mostly the reader can revisit the past of the main character.





8. Summer Outfit - favorite series/movie/book that is whimsical and cute.

Katie O'Neill: The Tea Dragon Society is quite cute and whimsical story. A quick summer read on the beach or under a tree on the park.





9. Mosquito - favorite series/movie/book that annoyed you.

I am not sure if I have ever read or watched something that annoyed me.


10. Summer - favorite series/movie/book that was the best of this summer.

The chosen book is Aquicorn ​Cove by Kay O'Neill. It is short, easy and lovely to read during a hot summer holiday.





Have a pleasant morning, day, evening ahead! Delightful spring season to everyone!

PS.: The idea of the challenge comes from The Comfy Reader.

Virág (Yuuka)









Sziasztok! :) Ez a poszt egy kis tavaszi időt szeretne nektek adni. Tíz megadott szóra kell kedvenc sorozat, film vagy könyvet megadni hozzájuk. Ez az ötlet a magyar Blogger Közösségtől jött. Csak magyar kedvenceket fogok itt felhasználni.


1. Tánc - kedvenc sorozat/film/könyv, ami táncra perdít.

Film, ami hirtelen eszembe jutott az a Macskafogó. Talán nem kell túl sokat ecsetelnem, hogy miért, hiszen eleve van zenés tartalmakkal. Extra: Eszembe jutott még a Dzsungel könyve.





2. Zene - kedvenc sorozat/film/könyv, ami a zenére fókuszál.

Könyv, amin kicsit többet gondolkodtam, de ami talán egyértelmű választék lehetne az a Bábel Leiner Laurától, hiszen a 1999.06.08-án megjelent Californication RHCP albumot oda-vissza hallgattam a könyv olvasása közben. Ebben a történetben, pedig eleve fókuszba helyezik a bandát, hiszen a főszereplőnk Zsófi hatalmas rajongó.





3. Barack - kedvenc sorozat/film/könyv szaftos részletekkel.

Film. ami hirtelen eszembe jutott ehhez a ponthoz az a Szaffi, bár régen láttam már gyerekkoromban. Extra: Ami még eszembe jutt ide az a Csinibaba.





4. Fagyi - kedvenc sorozat/film/könyv, ami tele van szexi szereplőkkel.

Ami hirtelen eszembe jutott az Szabó István által rendezett A Napfény Íze. Igazán szép emberek vannak benne. Öltönyös, jól öltözött szereplők. Szerintem nem kell tovább magyaráznom talán miért ezt választottam.






5. Barátok - kedvenc sorozat/film/könyv, ami a barátságról szól.

Moszkva tér Török Ferenc rendezése által készült a film, ami úgy gondolom megfelelhet erre a pontra. Egy igazi budapesti nosztalgia vonat.





6. Utazás - kedvenc sorozat/film/könyv, ami kalandos.

Dyga Zsombor, majd Zomborácz Virág és Akar Péter rendezte Egynyári kaland című sorozatot, ami talán tökéletes lehet erre a pontra. Kalandos nyári könnyed történet. Valószínűleg barátsággal és szerelemmel fűszerezve.





7. Napszúrás - kedvenc sorozat/film/könyv, amit megbántál, hogy megnéztél/elolvastál.

Sose felejtem el, de ezt a könyvet nem tudtam elolvasni, amikor anno kötelező olvasmány volt, így megkerestem a filmet. Nagyon jót aludtam rajta. Ez a Kőszívű ember fiai Jókai Mór által írt regény és abból készült film. Igazságszerint sose bántam meg, de van egy olyan érzésem, hogy rossz időben jött velem szemben.





8. Nyári ruci - kedvenc sorozat/film/könyv, ami bolondos és cuki.

Lúdas Matyi jutott eszembe. "Háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza!"





9. Szúnyog - kedvenc sorozat/film/könyv, ami felidegesített.

Nem tudom volt-e valaha ilyen, ami felidegesített.


10. Nyár - kedvenc sorozat/film/könyv, ami a nyár legjobbja volt.

Nem vagyok benne, hogy nyári olvasmány volt, de ami hirtelen eszembe jutott, s nem idén fejeztem be az Pokolba a jópasikkal! című regény volt Rácz-Stefán Tibortól. Egy hosszabb kocsi út során olvastam ki az egész regényt.







További kellemes reggelt, napot, estét! Gyönyörű tavaszi évszakot mindenkinek!

Ui.: A kihívás ötletét a The Comfy Reader oldala adta.

Virág (Yuuka)




Share:

1 comments

  1. Nagyon ötletes, hogy angol és magyar nyelven is végigvetted ráadásul angolul csak külföldi, magyarul csak magyar példákat említve. Az Egynyári kaland nekem nagy kedvenc igazi nyári hangolódos főleg az első két évada - minden nyári program a megnézése.
    Nézegettem, olvasgattam a válaszaid és csomó tökre megtetszett. Pl. a Peaky Blinders, amiről hallottam már, de a megnézésig még nem jutottam. Illetve magyarok közül is, lenyűgöző, hogy mennyit láttál. :)

    ReplyDelete